<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Vil ha 60 millioner for «The Rieber Garden»

Bergens dyreste eiendom blir forsøkt solgt igjen.

  Publisert 23. mai 2019 kl. 12.42
  Oppdatert 23. mai 2019 klokken 13.58
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 384 ord

  «Når ord blir fattige ....OG LIVET RIKT», heter det i annonsen på Finn.Eiendommen som tilhører Bjarne Rieber, tidligere eier av Rieber & Søn, ble forsøkt solgt i oktober 2018, uten hell. Nå er den annonsert for første gang, med en prisantydning på 60 millioner kroner.- Den var til salgs i fjor, med kun presentert til 10-15 stykker i det som kalles for grå markedet. Det fløy flere inn fra inn- og utland den gang, men den ble ikke solgt, sier ansvarlig megler for salget Kenneth Aadland i Proaktiv til Hegnar.no.- Hva lå prisen på da?- Prisen har vel ligget i det området hele tiden, men nå er den konkretisert, sier han.

  - Det som selges har vært det samme hele tiden. Men det er et fjerde gårds- og bruksnummer som ligger på siden  av denne, som er en hytteeiendom som datteren har lyst til å beholde. Det er ingen endring i forhold til det vi har å selge, sier megleren til Hegnar.no. Den dyreste boligen som noen gang er solgt i Bergen

  Flytter fra dårlig vær- Bergensværet. Dette er en av grunnene til at jeg ønsker flytte, sa Rieber, som planla å flytte til London, til DN i fjor.Senere ble det også kjent at Rieber ville beholde deler av eiendommen på 60 mål.- Det er en komplisert eiendom med flere gårds- og bruksnummer og historikk som gjør at vi har måttet få orden på grunnbøker og få satt opp ting på en ordentlig måte, slik at det er mulig å omsette, fortsetter Aadland.117.878 kroner kvm.Går eiendommen med primærrom på 509 kvadratmeter for prisantydning, tilsvarer dette en kvadratmeter pris på 117.878 kroner.«Noen ganger i livet får man noen helt spesielle opplevelser og muligheter som på mange måter blir livsendrende. Det dreier seg ikke bare om økonomi eller følelser, det er en blanding, en sjelden blanding. Muligheten til å male et nytt bilde, med sterkere og flottere farger, noe som er sjeldent og varig og som vil sette spor etter seg i generasjoner. Det er en mulighet som kommer så sjeldent at for de fleste er det en gang eller to i livet», skriver Aadland i annonsen.Kyrre «Kygo» Gørvell-Dahl har ifølge Ba.no rekorden på Bergens dyreste bolig, ettersom han i august i fjor kjøpte et herskapshus på Hopsneset til 41 millioner kroner.Les også: