<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Spår kraftig oppgang i boligprisene

    Publisert 14. juni 2019 kl. 10.37
    Oppdatert 14. juni 2019 klokken 10.37
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 199 ord

    (Finansavisen): - I år kommer det til å være en moderat prisutvikling i Oslo på grunn av at det kommer mange nye boliger på markedet, men neste år og 2021 vil det ta av ettersom det bygges altfor lite, sa tidligere Selvaag Bolig-sjef Baard Schumann onsdag da han var gjest og foredragsholder under eiendomsselskapet Conceptor Boligs sommerfest.- Det er regulert 300 nye boliger i år. I fjor var det 800. Når behovet ligger på mellom 4.000 og 5.000 i året i Oslo, er det katastrofalt lavt. Jeg blir ikke forundret om vi neste år vil se en tosifret prosentvekst i boligprisene her, sier Schumann, ifølge Finansavisen.Han får følge av adm. direktør i Boligprodusentenes Forening, Per Jæger.- Jeg er enig i resonnementet, og reguleringstakten er katastrofalt lav, sier Jæger til Finansavisen.- Hvis prisveksten i Oslo blir veldig mye høyere enn i randkommunene, vil man vel se at mange velger å bosette seg der?- Det er helt klart at flere velger å bo utenfor byen om det blir skyhøy prisvekst i Oslo, men urbaniseringen gjør at folk flytter sentralt. I tillegg vil en prisvekst i Oslo dra med seg andre områder, det har vi sett mange ganger, sier Schumann til Finansavisen.