<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

- Har ikke gjort leksen sin

Statoils lave produksjonsguiding bør ikke overraske, mener analytiker.

Publisert 13. feb. 2006 kl. 15.18
Oppdatert 14. des. 2013 klokken 07.30
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 153 ord

Analytikerne som er overrasket over Statoils lave produksjonsguiding har ikke gjort hjemmeleksen sin, mener en analytiker-kollega ifølge dn.no. Oljeselskapet fortalte i dag om en oljeproduksjon på 1,2 millioner fat olje og gass per dag i 2006.For neste år er guidingen på 1,4 millioner fat per dag, men såkalte produksjonsdelingsavtaler i mange utenlandsprosjekter gjør at Statoil får en mindre andel av produksjonen når oljeprisen er unormalt høy.- Når det gjelder 2007 har de analytikerne som har høye oljeprisanslag ikke gjort hjemmeleksen sin godt nok. Det bør ikke komme som noen overraskelse at PSAene slår ganske kraftig ut på disse oljeprisnivåene, sier analytikeren til TDN Finans ifølge avisen.Med en oljepris rundt 60 dollar fatet regner Statoil selv med at produksjonen i inneværende år blir rundt 25.000 fat per dag lavere enn forutsatt som følge av produksjonsdelingsavtalene.Statoil-aksjen ble kl. 14.58 omsatt for 170,50 kroner etter et fall på 3,4 prosent.Mer om dagens resultatfremleggelse finner du her.