<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Her vil Enoksen samle Statoil/Hydro

Olje- og energiminister Odd Roger Enoksen (Sp) slår fast at det nye hovedkontoret til et sammenslått Statoil/Hydro skal ligge i Stavanger.

    Publisert 22. feb. 2007 kl. 05.30
    Oppdatert 14. des. 2013 klokken 02.38
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 159 ord

    Olje- og energidepartementet inviterer torsdag til åpen høring og samråd om fusjonen mellom Statoil og Hydro. Et sted mellom 70 og 80 fremstående representanter for alle sider i oljebransjen er invitert for å si sin mening i et åpent møte i regjeringskvartalet.Men plasseringen av hovedkontoret blir det ingen diskusjon om, slår Enoksen fast:- Det har aldri vært planen i denne fusjonen at det skal være noen forretningsadresse på papiret. Til det er stavangermiljøet altfor stort og tungt. Stavanger blir forretningskontoret og dermed også hovedkontoret til Statoil, sier Enoksen til NRK.Samtidig vil flere fremtredende politikere fra regjeringspartiene ha ledelsen også for internasjonal avdeling i Stavanger. Energipolitisk talsmann for Ap, Tore Nordtun mener det ville være feil å plassere den internasjonale avdelingen i Oslo.- Det er udiskutabelt. Like siden Statoil ble dannet i 1972 har disse miljøene vist seg å fungere på en meget vellykket måte. Hvorfor skal man da knuse det som er bygget opp, sier han til Bergens Tidende.