<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Nytt funn rundt Goliat

Oljefunnet på Nucula-feltet i Barentshavet er trolig kommersielt forsvarlig å bygge ut.

    Publisert 17. feb. 2007 kl. 08.31
    Oppdatert 14. des. 2013 klokken 02.34
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 219 ord

    Det skriver oljeavisen Upstream. Det er tidligere blitt påvist gass på feltet. Det skriver oljeavisen Upstream. Det er tidligere blitt påvist gass på feltet. Nucula ligger vest for Goliat der ENI tidligere i år fikk tillatelse til å utvide letingen samtidig som planene for en utbygging fortsetter. Det har lenge vært antatt at Goliat-strukturen inneholder mer olje og gass enn tidligere påvist. Avstanden til Snøhvit er bare rundt 50 kilometer.Ifølge Upstream vil Oljedirektoratet trolig bekrefte funnet i løpet av to uker. Det er Hydro som har ansvaret for boringen, som blir utført av riggen «Polar Pioneer».Miljøkravene i forbindelse med boringen er ekstremt strenge. Goliat ligger 85 kilometer fra Hammerfest, og både Snøhvit, Goliat og Nucula er landnære områder der miljøkravene er strengere enn noe annet sted på norsk sokkel. Likevel er det sterk skepsis til virksomheten i hele dette området fra miljøorganisasjonenes side.Olje og energiminister Odd Roger Enoksen (Sp) opplyste i en pressemelding fredag at det vil bli utlyst mange nye blokker i de såkalte forhåndsdefinerte områdene, det vil si områder der det allerede foregår leting eller produksjon.Fristen for å søke er satt til september 2007, og tildelingen vil skje ved kommende årsskifte. Mange av blokkene ligger i Barentshavet.Samtidig opplyste Oljedirektoratet at alle som fikk tildelt lisenser i forrige runde i forhåndsdefinerte områder har takket ja til tillatelsen. (©NTB)