<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Dagens vinneraksje steg utrolige 52,8 prosent

Det ble nok en rekordnotering for hovedindeksen ved Oslo Børs i dag. Alt om børsoppturen og dagens vinner får du her.

    Publisert 4. juli 2007 kl. 16.35
    Oppdatert 14. des. 2013 klokken 00.17
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 481 ord

    Oslo Børs har i steget i takt med resten av børsene i Europa i dag. OSEBX sluttet opp 0,89 prosent til 516,94 og kan sole seg i glansen med nok en sterk rekordnotering.Oljeprisen faller tilbake fra sitt høyeste nivå på ti måneder og brent-oljen med levering i august handles ved børsslutt for 72,70 dollar fatet, ned 0,3 prosent fra gårsdagens sluttnotering. Det er blant annet forventningene om fortsatt rekordlave bensinlagre i USA som holder prisen på et høyt nivå. En undersøkelse gjort av Reuters viser at analytikerne forventer en oppgang på 300.000 fat i de amerikanske bensinlagrene. Oljelagertallene kommer forøvrig først torsdag ettermiddag denne uken, grunnet 4. juli-feiringen i USA.Statoil og Hydro bidro positivt på Oslo Børs og endte opp henholdsvis 1,9 og 0,8 prosent. Myndighetene i Venezuela meldte tidligere i dag å ha funnet "viktige" gassforekomster i Orinoco-beltet, men venter med å gi informasjon om funnets størrelse, sa president Hugo Chavez under en TV-sendt tale tirsdag, ifølge Dow Jones Newswires. Statoil er blant juniorpartnerne i prosjektet.Børsvinner gikk over 50 prosentEitzen Maritime Services ble dagens soleklare vinner, med en oppgang på utrolige 52,83 prosent. Det var tidligere i dag en pause i handelen av aksjen for å undersøke kursoppgangen. Aksjen er omsatt for 15,7 millioner kroner. Videre på vinnerlisten finner vi IGE, Acergy og Frontline, opp henholdsvis 7,4 prosent, 4,3 prosent og 5,7 prosent. Administrerende direktør Tomas Fellbom i International Gold Exploration har kjøpt 1.300.000 opsjoner i selskapet med innløsningskurs 6,40 svenske kroner og opsjonspremie 0,5 svenske kroner, i følge en børsmelding. Acergy stiger blant annet etter at Morgan Stanley har oppjustert sitt kursmål på aksjen, mens Frontline løfter seg etter at tankratene ser ut til å trekke litt oppover.Taperne Blant taperne ligger Nes Prestegjeld Sparebank øverst på listen, ned over tolv prosent. Deretter følger Simtronics som er ned 9,0 prosent. Tidligere i dag kunne vi lese at Handelspartner Securities er negative til aksjen på kort sikt. Ellers er det er ingen store nyheter rundt aksjen og ser vi tilbake på oppturen aksjen har hatt de siste månedene kan dette dreie seg om gevinstsikring. Videre på taperlisten finner vi Simrad Optronics, Arendals Fossekompani, OPU og Nordiag, alle ned mellom 3,7 og 4,0 prosent.Ellers kan DnB NOR og Prosafe vise til en fin opptur på om lag 2,5 prosent i dag. På Oslo Børs ble det totalt omsatt verdipapirer for i overkant av 9,5 milliarder kroner. Her er relevante nyhetsinnslag på web-TVUte i Europa Slik går det på de europeiske børsene.Mer om dagen på Oslo Børs her: Nøkkeltallene fra dagens handel og børsmeldingene .Alle indeksene her .Alle dagens Børs- og finansnyheter på HegnarOnline.Alle dagens aksjetips finner du her.De siste dagenes tekniske analyser.Slik går det i New York i dag: Her finner du vinnerne /taperne på NYSE.Vinnerne /taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.Her kan du se hvordan det går med de norske aksjene og noen utvalgte amerikanske aksjer.Asia Slik gikk det på børsene i Asia i dag.