<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ingen lekkasje på Sleipner-plattform

Det var to flammedetektorer som sørget for alarm på Sleipner T-plattformen søndag kveld.

    Publisert 2. juli 2007 kl. 11.33
    Oppdatert 14. des. 2013 klokken 00.13
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 161 ord

    Statoil opplyser at alarmen gikk på grunn av en feil på systemet. Mannskapet på Sleipner A-plattformen gikk i livbåtene da gassalarmen på Sleipner T-plattformen gikk av søndag kveld. Det var ingen gasslekkasje, men to flammedetektorer som slo ut ved en feil. Statoil opplyser at alarmen gikk på grunn av en feil på systemet. Mannskapet på Sleipner A-plattformen gikk i livbåtene da gassalarmen på Sleipner T-plattformen gikk av søndag kveld. Det var ingen gasslekkasje, men to flammedetektorer som slo ut ved en feil. - Det siste jeg har fått beskjed om, er at alarmen gikk som følge av en instrumentfeil, opplyser informasjonssjef Eli Rye for Sleipner til NTB mandag formiddag.Produksjonen ved Sleipner T var fortsatt stengt ved 11-tiden mandag, på grunn av feilsøking. Produksjonen ved Sleipner A gikk for halv kapasitet.Produksjonsstansen som følger den falske alarmen koster Statoil penger, noe informasjonssjefen ikke har noe tall på, eller er veldig opptatt av.- Når noe slikt skjer, er sikkerheten viktigst, sier Eli Rye. (©NTB)