<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Lettoljen mot 74 dollar

I slutten av mars gjorde vi oppmerksom på at den amerikanske lettoljen kunne stige til 72 - 74 dollar på noen måneders sikt. Her er hvorfor. Men hva nå?

    Publisert 5. juli 2007 kl. 15.33
    Oppdatert 14. des. 2013 klokken 00.17
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 225 ord

    På Økonominyhetene i slutten av mars gjorde vi oppmerksom på at den amerikanske lettoljen hadde etablert en omvendt hode-skulder formasjon og at bruddet på halslinjen, i underkant av 62 dollar, signaliserte at den kunne stige til 72 - 74 dollar på noen måneders sikt.Nå, drøyt tre måneder senere, er 72 dollar på det nærmeste nådd, og som vi ser er det på kort sikt også rom for videre oppgang til 74 dollar i den stigende trenden.På oversiden vil brudd på 72-nivået nettopp være et signal om at lettoljen kan fortsette opp mot topplinjen i den stigende trenden.Lettoljen møter nå imidlertid en viss teknisk motstand rett i overkant av 72 dollar fatet og likeså er den i ferd med å tangere 70-nivået igjen i RSI-chartet. Det er ofte et signal om at det kan være tid for å ta gevinst. En del tradere tenker i hvert fall slik.Nå er imidlertid undertonen i lettoljen sterk både på kort og lang sikt, så det er foreløpig ingen tegn til at trenden vil snu med det aller første. Men det kan komme reaksjoner tilbake, og kanskje helt tilbake til bunnlinjen, slik vi også har sett flere ganger tidligere.På undersiden er den første tekniske støtten på 69-nivået. Fall tilbake gjennom dette vil være et klart svakhetstegn. Da vil i så fall 67- og 66-nivået være neste tekniske støttenivået av betydning.