<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Fransk energigigant blir i Burma

Den franske energigiganten Total fortsetter virksomheten i Burma, selv om franske myndigheter har skjerpet tonen overfor militærregimet.

    Publisert 30. sep. 2007 kl. 08.04
    Oppdatert 14. des. 2013 klokken 15.47
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 145 ord

    - Vi kan ikke akseptere at mennesker blitt slått og at mennesker blir drept fordi de gir uttrykk for sine meninger, sa den franske presidenten Nicolas Sarkozy forleden etter å ha møtt statsministeren i Burmas eksilregjering, Sein Win. - Vi kan ikke akseptere at mennesker blitt slått og at mennesker blir drept fordi de gir uttrykk for sine meninger, sa den franske presidenten Nicolas Sarkozy forleden etter å ha møtt statsministeren i Burmas eksilregjering, Sein Win. Sarkozy oppfordret også alle franske selskaper til å fryse sine investeringer i Burma, og nevnte spesielt Total. Men presidenten har ikke krevd at selskapet trekker seg ut av landet.I 1992 undertegnet energigiganten en avtale med militærregimet i Burma om å utvinning av naturgass. Total eksporterer gassen, først og fremst til Thailand. Sammen med amerikanske Chevron er Total ett av de største vestlige selskaper som fortsatt operer i Burma. (©NTB)