<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Point Carbon henter inn 150 mill.

Point Carbon henter inn 150 milioner kroner til videre internasjonalt vekst.

    Publisert 19. sep. 2007 kl. 08.05
    Oppdatert 13. des. 2013 klokken 23.26
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 298 ord

    Point Carbon har gjennomført en rettet emisjon på 150 millioner kroner mot de amerikanske private equityfondene Oak Investment Partners og JPMorgan. Pengene skal benyttes til å styrke Point Carbons internasjonale tilstedeværelse, spesielt i USA. I tillegg investerer fondene 100 millioner kroner for Point Carbon har gjennomført en rettet emisjon på 150 millioner kroner mot de amerikanske private equityfondene Oak Investment Partners og JPMorgan. Pengene skal benyttes til å styrke Point Carbons internasjonale tilstedeværelse, spesielt i USA. I tillegg investerer fondene 100 millioner kroner for å kjøpe aksjer fra eksisterende Point Carbon-aksjonærer. . - Point Carbon har siden oppstarten for bare sju år siden opplevd en eventyrlig vekst og har nå 15.000 abonnenter i over 150 land. Det internasjonale karbonmarkedet er i sterk utvikling og vi ser et stort potensial for våre tjenester i USA. Vi er derfor svært stolte over at to ledende amerikanske investorer nå ønsker å være med på neste etappe av reisen, sier administrerende direktør Per-Otto Wold i Point Carbon i en kommentar.Point Carbon har med utgangspunkt i norsk kunnskap blitt verdens ledende leverandør av analyser, prognoser og nyheter for markedene for handel med klimakvoter og kraft. Selskapet vokser raskt og har nå 130 høyt utdannende medarbeidere med spesialkompetanse innen internasjonal- og regional klimapolitikk, matematisk- og økonomisk modellering, prognostiseringsmetodikk og risikostyring.- Oak og JP Morgan er blant de mest respekterte private equity-selskapene i verden. Deres tro på Point Carbon setter oss nå i stand til å styrke vår kjernekompetanse ytterligere, øke rekrutteringstakten, bedre våre modeller og analyser, men ikke minst styrke posisjonen i USA, sier Wold.Oak Investment Partners vil etter transkasjonen ha en eierandel på 30 prosent i Point Carbon, mens JP Morgan vil ha en eierandel på 9 prosent. Transaksjonen priser Point Carbon til 540 millioner kroner og var tilrettelagt av Kaupthing Corporate Finance.