<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Så mye olje og gass rommer norsk sokkel

Oljedirektoratet har oppdatert statistikken på hvor mye olje- og gass det er igjen på norsk sokkel.

    Publisert 24. sep. 2007 kl. 09.17
    Oppdatert 14. des. 2013 klokken 15.41
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 100 ord

    Oljedirektoratet mener det er mellom 1,6 og 5,8 milliarder standard kubikkmeter (Sm3) oljeekvivalenter (o.e.) olje, gass, kondensat og NGL (Natural Gas Liquids) igjen å finne på norsk sokkel, heter det i en melding fra direktoratet mandag.Om lag 45 prosent av dette er væske og 55 prosent gass. Av de totale petroleumsmengdene vil ventelig 30 prosent ligge i Barentshavet (utenom omstridt område), 35 prosent i Norskehavet og 35 prosent i Nordsjøen.Det er betydelig usikkerhet knyttet til slike anslag. I området med minst informasjon, er usikkerheten størst (Barentshavet). Usikkerheten er også stor i Norskehavet, men minst i Nordsjøen som er best utforsket.