<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

USA vedtok energihjelp til Nord-Korea

USAs president George W. Bush godkjente fredag en energipakke verdt 25 millioner dollar som bistand til Nord-Korea etter at Pyongyang gikk med på å avvikle sitt atomvåpenprogram.

    Publisert 29. sep. 2007 kl. 06.37
    Oppdatert 14. des. 2013 klokken 15.46
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 109 ord

    I henhold til en avtale fra februar skal Nord-Korea motta 950.000 tonn tung fyringsolje mot å sette i gang avvikling av atomprogrammet. Den amerikanske energipakken som ble godkjent fredag, skal betale for 50.000 tonn slik olje, ifølge Det hvite hus. I henhold til en avtale fra februar skal Nord-Korea motta 950.000 tonn tung fyringsolje mot å sette i gang avvikling av atomprogrammet. Den amerikanske energipakken som ble godkjent fredag, skal betale for 50.000 tonn slik olje, ifølge Det hvite hus. Kina har stått for en lignende oljelevering i september.- Nord-Korea har respektert sin forpliktelse så langt ved å stenge Yongbyon-anlegget, sier talsperson Gordon Johndroe i Det hvite hus. (©NTB)