<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Russland gir ikke gass

Gazprom truer med å stanse gassleveransene til Ukraina.

    Publisert 7. feb. 2008 kl. 18.07
    Oppdatert 15. des. 2013 klokken 08.01
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 151 ord

    Den russiske gasseksportøren Gazprom truer med å stanse gassleveransene til Ukraina.Gazproms talsmann Sergej Kuprijanov sa torsdag at gassleveransene til Ukraina kan bli stanset fra 11. februar hvis styresmaktene i Ukraina ikke betaler ned gjelda si. Ifølge Gazprom skylder Ukraina selskapet over 8 milliarder kroner. (©NTB)Russland avviser PolenSamtidig avviser russiske styresmakter et forslag fra Polens statsminister Donald Tusk om et alternativ til den russiske gassrørledningen som er planlagt under Østersjøen.- Fra et økonomisk synspunkt er prosjektet svært vanskelig og dyrere enn den planlagte Østersjøen-rørledningen. Prosjektet er ikke særlig lønnsomt og ikke akseptabelt, sier Sergej Prikhodko, som er en nær medarbeider av president Vladimir Putin.Det tyskrussiske selskapet Nord Stream planlegger å bygge en gassrørledning som skal gå på bunnen av Østersjøen og frakte gass fra Russland til Tyskland. Rørledningen skal etter planen ferdigstilles innen 2011.Verken Polen eller de tre baltiske statene Estland, Latvia og Litauen ønsker en gassrørledning på bunnen av Østersjøen. (©NTB)