<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Yara-avtale i India

Yara sikrer seg fotfeste i et stigende indisk marked.

    Publisert 6. feb. 2008 kl. 08.47
    Oppdatert 15. des. 2013 klokken 07.59
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 124 ord

    Yara har signert en intensjonsavtale med Deepak Fertilisers and Petrochemicals Limited (DFPLC) basert i Pune i India for etablering av et samarbeidsselskap for produksjon og markedsføring av teknisk ammoniumnitrat og spesialgjødsel, går det frem av en børsmelding.Yara vil eie 49 prosent av selskapet hvis formål er å utvikle markedet for teknisk ammoniumnitrat (TAN) i India.Selskapet vil ifølge meldingen omfatte en TAN-fabrikk med kapasitet på 300.000 tonn per år under bygging i Paradip i Orissa på østkysten av India. Indias forbruk av TAN er ca. 400.000 tonn årlig, og stiger 5-6 prosent årlig, drevet av sterk etterspørsel etter kull for elektrisitetsproduksjon.Samarbeidsselskapet vil også vurdere mulighetene for produksjon og markedsføring av spesialgjødsel i delstatene Maharashtra og Gujarat, hvor DFPLC har en sterk stilling, heter det videre.