<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Derfor stiger Yara

Yara-aksjen er i siget torsdag ettermiddag. Analytiker mener oppgang er Kina-inspirert.

  Publisert 29. mai 2008 kl. 13.05
  Oppdatert 15. des. 2013 klokken 09.49
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 92 ord
  Tidligere konsernsjef i Yara,Thorleif Enger. Foto: Finansavisen

  Yara er blant de mange vinnerne på Oslo Børs torsdag, og fortsetter trenden fra i går. En analytiker peker overfor TDN Finans signaler fra kinesiske myndigheter om tiltak for å begrense gjødseleksporten.- Jo mindre gjødsel som kommer fra Kina, desto bedre vil jo det være for de andre i markedet, alt annet likt. Men vi endrer ikke estimatene våre på grunn av dette, sier vedkommende.Samtidig karakteriseres utsiktene i gjødselsegmentet som gode, med en fortsatt stram markedsbalanse.Analytikeren peker ifølge nyhetsbyåret også på det faktum at aksjen har falt en del i det siste.