<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Noreco bygger ut oljefelt

Norwegian Energy Company ASA bygger ut Nini Øst-feltet, øker oljeproduksjonen med 3.300 fat olje per dag.

  Publisert 26. mai 2008 kl. 12.08
  Oppdatert 15. des. 2013 klokken 09.45
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 142 ord
  Foto: Scanpix

  Det danske Nini Øst-feltet, hvor Noreco har en eierandel på 30%, er nå vedtatt utbygget og konstruksjonskontrakter er inngått. Når produksjonen starter vil Noreco få en nettoøkning i sin oljeproduksjon på 3.300 fat olje pr dag, skriver selskapet i en pressemelding.- Nini Øst-feltet inneholder estimerte oljereserver på rundt 17 millioner fat. Norecos andel er 5,1 millioner fat. Vi forventer at produksjonen fra Nini Øst kan starte i slutten av 2009. Dette feltet gir ytterligere produksjon inn til Siri-komplekset, hvor vi er nå en 50% eier, sier administrerende direktør i Noreco, Scott Kerr.- Med Nini Øst-utbyggingen venter vi å kunne produsere fra Siri-området helt til 2020, sier Scott Kerr.Noreco eier 30% av Nini-lisensen, RWE Dea har 30% og operatøren DONG Energy eier 40%. Alle de tre lisenspartnerne har nå vedtatt utbyggingen av Nini Øst. Den danske Energistyrelsen godkjente utbyggingsplanene i februar i år.