<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Produksjonen i gang på Statfjord A-plattformen

Statfjord A-plattformen startet opp igjen produksjonen onsdag etter en fire dagers driftsstans som følge av oljelekkasje lørdag.

  Publisert 28. mai 2008 kl. 19.24
  Oppdatert 15. des. 2013 klokken 09.48
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 85 ord
  Foto: Scanpix

  Oljelekkasjen førte til at Statfjord A umiddelbart ble tatt ut av drift, og deler av mannskapet ble evakuert. Lekkasjen oppsto i et rør som hadde tilknytning til en lagercelle.- Vi er svært glade for at hendelsen ikke førte til personskader, og for at produksjonen nå har startet igjen, sier produksjonsdirektør Lars Petter Lundahl i StatoilHydro.Produksjonen på Snorre A-plattformen og Vigdis-feltet ble også stoppet på grunn av lekkasjen, men arbeidet kom i gang igjen fra disse feltene allerede søndag.Hendelsen blir gransket av Petroleumstilsynet og StatoilHydro. (©NTB)