<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Så mye må kineserne betale for Awilco

Awilco gikk som en kule på oppkjøpsrykter, men to analytikere mener prisen kan være alt for lav. Les deres estimat her, og hva oppsiden på aksjen er ved oppkjøp.

  Publisert 31. mai 2008 kl. 10.51
  Oppdatert 15. des. 2013 klokken 09.52
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 141 ord
  Foto: Awilco

  China Oilfield Services sendte Awilco-aksjonærer i en oppkjøpsrus i går, da selskapet annerkjente interessen fra det kinesiske selskapet. Awilco Offshore ble den store vinneren i går med en oppgang på 19,6 prosent til 71,40 kroner. I går formiddag ble det kjent at China Oilfield Services søker myndighetsgodkjenning for kjøp av selskapet. Awilco bekreftet senere på dagen at en tredjepart har uttrykt interesse for å kjøpe selskapet.Saken ble også diskutert på gårsdagens sending av HegnarOnlineTV. Se sendingen her.Hva er selskapet verdt?- Prisen [71,40 kroner adm.red.] er fortsatt for lav, sier rigganalytiker Kjetil Bakken i Fondsfinans til Dagens Næringsliv. Hans anslag ligger mellom 80 og 90 kroner om selskapet skal bli kjøpt. I så fall vil oppsidepotensialet i aksjen være på maks 25 prosent.Rigganalytiker Anders Hagen i ABG Sundal Collier mener budet må være rundt 90 kroner for at oppkjøpet skal gå gjennom.