<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Trenger penger til oljeleting i Kasakhstan

Det norske oljeselskapet Silk Energy skal bruke flere hundre millioner kroner på oljeleting og produksjon i Kasakhstan og Turkmenistan. Men først må kapital stables på bena.

  Publisert 30. mai 2008 kl. 07.58
  Oppdatert 15. des. 2013 klokken 09.50
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 156 ord
  Foto: Scanpix

  Meglerhuset First Securities prøver å etablere et nytt oljeeventyr i de samme områdene som Marco Polo reiste gjennom. Ideen er å lete etter olje og gass i Kasakhstan og Turkmenistan og produsere denne. Det skal også kjøpes funn, skriver Dagens Næringsliv.- Dette er ikke gratis og det må stables endel kapital på bena, sier Andresen til avisen.Begge landene er kjent for sine lovende olje-og gassreserver og grenser til Kina, som stadig får et større energibehov. Tiltross for den rekordhøye oljeprisen er det fremdeles vanskelig å hente kapital i markedet.- Det er ikke så lett å reise penger til unoterte selskaper selv om oljeprisen har gått, så vi er noe forsinket, sier Andresen.Silk Energy er etablert i samarbeid med et oljeserviceselskap, som både skal være på eiersiden og utføre tjenester for oljeselskapet. Meglerhuset har også plukket ut selskapets administrerende direktør, men ønsker å hemmeligholde navn på ham og oljeserviceselskapet. Målet er en børsnotering av selskapet, skriver avisen.