<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Derfor ser meglerhuset 93 dollar fatet

Ifølge investeringsbanken Lehman Brothers vil råolje koste 93 dollar fatet neste år.

  Publisert 15. juli 2008 kl. 07.05
  Oppdatert 15. des. 2013 klokken 10.44
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 101 ord
  Foto: Scanpix

  Lehman Brothers tror den gjennomsnittlige råoljeprisen vil falle til 130 dollar fatet i tredje kvartal og 93 dollar fatet neste år, skriver Finansavisen. Det er ned fra rundt 145 dollar fatet på børsen i New York i går, og toppnoteringen på 147,27 dollar fatet fredag.I en kommentar skriver meglerhuset at den antatte nedgangen skyldes blant annet svakere forbruk i USA, verdens største energikonsument, og forventninger om at oljekartellet OPEC vil øke produksjonen for å få ned de rekordhøye oljeprisene. «Med økende signaler om svakere etterspørsel, og en forventet stigning i forsyninger, så bør oljeprisene bevege seg nedover», skriver meglerhuset, ifølge Finansavisen.