<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

EU vil ha miljøvurdering av planlagt rørledning

EU-parlamentet krever full gransking av mulige miljøproblemer i forbindelse med en planlagt gassrørledning mellom Russland og Tyskland.

    Publisert 9. juli 2008 kl. 05.29
    Oppdatert 15. des. 2013 klokken 10.36
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 96 ord

    Men selskapet som står bak byggingen av rørledningen Nord Stream, som skal ta gass fra Russland til Tyskland, sier at EU-parlamentets krav ikke vil føre til forsinkelser i utbyggingen.Med 542 mot 60 stemmer avgjorde EU-parlamentet at de vil be EU-kommisjonen om å granske hvilken innvirkning prosjektet vil ha på Østersjøen.Gassrørledningen på bunnen av Østersjøen vil gå gjennom Finland, Sverige og Danmarks økonomiske soner, i henhold til internasjonal lov er det dermed bare deres samtykke som er nødvendig.I Sverige er det stor skepsis til rørledningen. Frykten er at den vil innebære en alvorlig miljøfare for Østersjøen. (©NTB)