<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

FN kan sette stopper for oljevirksomhet i Lofoten

Lofoten kan bli ført opp på FNs verdensarvliste. Hvis det skjer, vil oljeutvinning i området bli svært vanskelig.

  Publisert 9. juli 2008 kl. 05.17
  Oppdatert 15. des. 2013 klokken 10.36
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 113 ord
  Foto: Scanpix

  Miljø- og utviklingsminister Erik Solheim (SV) ba kommunene raske på med søknaden om å bli en del av UNESCOs liste over verdensarv da han besøkte Lofoten tirsdag.Søknaden til FN må sendes i 2009, skriver Aftenposten. Året etter skal regjeringen ta stilling til videre oljeboring i området.- Jeg er skeptisk til å åpne for oljeboring. Norge har ingen plikt til å ta opp hver dråpe olje som blir funnet, sier Solheim, som mener oljevirksomhet nær kysten i Lofoten vil bli umulig dersom området havner på verdensarvlista.Hvis Lofoten kommer med på verdensarvlista, vil området få samme status som 600 oppføringer i 200 land, deriblant pyramidene i Egypt, Den kinesiske mur og fjordene på Vestlandet. (©NTB)