<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Olje-Norge åpner dørene for nye selskaper

Olje- og energidepartementet har forhåndskvalifisert tre nye selskaper som operatør eller rettighetshaver på norsk kontinentalsokkel.

  Publisert 14. juli 2008 kl. 14.11
  Oppdatert 15. des. 2013 klokken 10.43
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 74 ord
  Statfjord-A plattformen - Foto: Øyvind Hagen / Statoil

  Lotos Exploration and Production Norge er forhåndskvalifisert som operatør på norsk kontinentalsokkel, mens Spring Energy Norway og 4sea energy er forhåndskvalifisert som rettighetshavere, skriver Olje- og energidepartementet i en pressemelding.Norske myndigheter har opprettet et system med forhåndskvalifisering av selskaper for å få inn nye kompetente aktører på sokkelen.Systemet innebærer at selskapene gis et tilbud om evaluering av deres egnethet for deltakelse på norsk kontinentalsokkel før selskapene bruker ressurser på å vurdere konkrete forretningsmuligheter. (©NTB)