<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Oljeprisen falt med ti dollar

Oljeprisen stupte tirsdag med ti dollar etter redsel for at USAs økonomiske problemer kan dempe etterspørselen.

  Publisert 16. juli 2008 kl. 05.42
  Oppdatert 15. des. 2013 klokken 10.45
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 123 ord
  Foto: PA Resources

  Prisen på amerikansk olje hadde tirsdag ettermiddag falt med mer enn ti dollar per fat, sammenlignet med den høyeste prisen tirsdag, og med rundt sju dollar sammenlignet med prisen mandag.Tidlig tirsdag ble olje solgt for 146 dollar per fat, men tirsdag ettermiddag hadde prisen rast ned til 136 dollar.USAs sentralbanksjef Ben Bernanke uttrykte bekymring for økt inflasjon i en høring i Kongressen tirsdag, og sa at amerikansk økonomi sto overfor en rekke utfordringer. Uttalelsene skapte redsel for at en svakere amerikansk økonomi vil føre til lavere etterspørsel etter olje.Også børsene falt tirsdag. ETSEurofirst 300-indeksen, bestående av store europeiske aksjeselskaper, falt 1,9 prosent og endte på 1.112,59 poeng, det laveste siden mai 2005.Banken Forties var den største taperen med et fall på 11 prosent.(©NTB)