<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Tysk krigsskip tømmes for olje

MS Welheim ble senket av norske styrker utenfor Florø under andre verdenskrig. Nå skal vraket tømmes for olje.

  Publisert 9. juli 2008 kl. 14.24
  Oppdatert 15. des. 2013 klokken 10.37
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 117 ord
  Foto: Scanpix

  I august starter arbeidet med å tømme det tyske motorskipet Welheim for olje.Skipet ordnet forsyninger til de tyske styrkene under krigen da det ble torpedert høsten 1944. Nå ligger det på skrå sjøbunn ned til 65 meters dyp cirka 10 kilometer sør for Florø.Skipet, som fraktet kull, kan ha hatt mellom 300 og 1.200 tonn dieselolje på tanken da det ble senket. Havområdet rundt vraket er rikt på fisk og fiskeoppdrett, og den siste tida har det blitt registrert flere oljeutslipp fra skipet.Kystverket har gitt Riise Underwater Engineering AS oppdraget med å tømme skipet. Nå skal de kartlegge hvor i vraket oljen ligger før tømmingen kan starte. Arbeidet skal etter planen avsluttes i slutten av oktober. (©NTB)