<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Åtte av ti positive til oljevirksomhet i nord

Åtte av ti nordmenn mener olje- og gassvirksomhet i nord vil ha stor betydning for samfunns- og næringsutviklingen i landsdelen.

  Publisert 21. jan. 2009 kl. 15.53
  Oppdatert 15. des. 2013 klokken 14.34
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 97 ord
  Foto: PA Resources

  Like mange mener fremtidsutsiktene for oljenæringen er gode.Tallene kommer fram i en fersk meningsmåling som Synovate (tidligere MMI) har utført for Oljeindustriens Landsforening (OLF).- Svarene viser at nordmenn har tillit til oljenæringen og mener oljevirksomheten kan bety en vitamininnsprøytning for Nord-Norge på samme måte som i den sørlige landsdelen, sier administrerende direktør Per Terje Vold i OLF.Ni av ti mener også at olje- og gassindustrien er årsaken til at Norge vil klare seg bedre enn andre land under finanskrisen. Samtidig mener imidlertid nær 50 prosent at inntektene fra næringen ikke kommer det norske samfunnet til gode. (©NTB)