<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Konkurser på løpende bånd

En eventuell Goliat-utsettelse skaper alvorlig bekymring.

  Publisert 23. jan. 2009 kl. 09.03
  Oppdatert 15. des. 2013 klokken 14.37
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 205 ord
  Sleipner A - Foto: Harald Pettersen / Statoil

  Petro Arctic er bekymret over signalene fra StatoilHydro vil bremse opp i planene for ubygginger, skriver DN.- Jeg er alvorig bekymret for at finanskrisen kan utsette Goliat med en investering på 27 milliarder kroner. Myndighetene har tildelt område, og konsekvensutredningen har trukket frem en utbyggingsløsning som er lønnsom. Da blir det fullstendig uakseptabelt å stoppe Goliat mens ordreinngangen i industrien har stoppet opp og konkurser kommer kommer på løpende bånd. StatoilHydro er et stort selskap som ikke uten videre kan springe fra samfunnsansvaret sitt. Jeg registrerer at noen politikere har trukket frem StatoilHydros ønske om å åpne Lofoten og Vesterålen samtidig som det vurderes å stoppe det som er klart for utbygging i Barentshavet, sier Arvid Jensen i Petro Arctic.Fakta om Goliat Goliat-feltet ligger i utvinningstillatelse 229 (PL 229) som ble tildelt i Barentshavsrunden i 1997. Runden ble igangsatt av myndighetene for å få en økt interesse for Barentshavet som olje- og gassregion. Funnet ble gjort i den første letebrønnen i 2000. Det er nå boret i alt fem brønner. Rettighetshavere i utvinningstillatelse 229/ 229B/ 229C er Eni Norge AS (operatør) - 65 prosent og StatoilHydro ASA - 35 prosent. Det norske oljeselskap ASA har tidligere solgt sin andel på 15 prosent til StatoilHydro.Les mer her