<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

California setter klimakrav til drivstoff

California går nye veier for å få ned klimautslippene fra biltrafikken.

  Publisert 24. apr. 2009 kl. 06.11
  Oppdatert 15. des. 2013 klokken 16.32
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 145 ord
  Foto: Scanpix

  Den amerikanske delstaten har vedtatt å regulere egenskapene til ulike drivstofftyper og potensialet de har for CO2-utslipp.Tilhengerne av reglene som ble godkjent torsdag, mener tiltaket er historisk og at det vil bli kopiert av resten av USA og andre land.Mens en mer normal tilnærming for å få ned utslipp fra veitrafikken vil være å stille krav til kjøretøyene, har myndighetene i California valgt å stille krav til drivstoffet de bruker. Raffinerier, produsenter og importører får nå beskjed om at de må redusere «karbonintensiteten» til produktene sine med 10 prosent innen 2020. Senere skal reglene strammes inn slik at utslippskuttene blir større.- Californias standard for lavkarbondrivstoff, som er den første i verden, vil ikke bare redusere forurensing som fører til global oppvarming. Den vil også belønne innovasjon, utvide forbrukernes valgmuligheter og tilskynde de private investeringene vi trenger for å forandre energiinfrastrukturen vår, sier guvernør Arnold Schwarzenegger.