<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

StatoilHydro fant gass

StatoilHydro har funnet gass nordvest for Oseberg C-innretningen i Nordsjøen.

  Publisert 23. apr. 2009 kl. 09.13
  Oppdatert 15. des. 2013 klokken 16.30
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 139 ord
  StatoilHydros konsernsjef Helge Lund - Foto: Scanpix

  StatoilHydro Petroleum AS, operatør for utvinningstillatelse 309, har avsluttet boringen av undersøkelsesbrønn 30/5-3 S. Brønnen, som påviste gass, er lokalisert sju kilometer nordvest for Oseberg C-innretningen i Nordsjøen.Primært letemål for brønnen var å påvise petroleum i nedre jura reservoarbergarter, (Statfjord-formasjonen) og sekundært letemål var å påvise petroleum i midtre jura reservoar-bergarter (Brentgruppen). Resultatet fra brønnen viser at Statfjordformasjonen og Brentgruppen ikke var til stede, heter det i en melding fra Oljedirektoratet.Det ble derimot påvist gass i øvre trias reservoarbergarter tilhørende Hegregruppen. Den gassbærende sonen er om lag 550 meter tykk, og inneholder flere sandsteinslag atskilt av lag med skifer. For å fastslå størrelsen på funnet kreves ytterligere datainnsamling i en avgrensingsbrønn.Rettighetshaverne i utvinningstillatelsen vil vurdere å produsere de påviste ressursene fra en av de faste installasjonene i Osebergområdet dersom videre avgrensing viser at funnet er drivverdig.Les hele meldingen her