<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Blar opp 100. mill for å unngå rettssak

Oljeselskapet Royal Dutch Shell betaler 15,5 millioner dollar (drøye 100 millioner kroner) til ofre for overgrepene til tidligere militærregimet i Nigeria.

  Publisert 9. juni 2009 kl. 05.57
  Oppdatert 15. des. 2013 klokken 17.42
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 108 ord
  Dommer i rettssal - Foto: iStockphoto

  Oljeselskapet Royal Dutch Shell betaler 15,5 millioner dollar til ofre for overgrepene til tidligere militærregimet i Nigeria.Den kostbare avtalen setter sluttstrek for mer enn ti års kamp der de etterlatte etter forfatteren Ken Saro-Wiwa har kjempet for erstatning fra Shell.Saro-Wiwa ledet en rekke ikkevoldelige demonstrasjoner mot miljøødeleggelser og overgrep mot Ogoni-folket i det oljerike Nigerdeltaet, men ble sammen med andre meningsfeller henrettet i 1995.Shell har siden blitt beskyldt av de etterlatte for å ha støttet militærregimets kamp mot Saro-Wiwa.På tross av at Shell nekter for anklagene, betalte selskapet mandag 15,5 millioner dollar, 100 millioner kroner, i kompensasjon til de etterlatte og slipper dermed å forsvare seg i retten.