<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Når blir DNO kjøpt opp?

Analytiker kommer med DNO-spådommer.

  Publisert 9. juni 2009 kl. 13.46
  Oppdatert 15. des. 2013 klokken 17.43
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 189 ord
  Oljearbeidere - Foto: AP

  I dag ble det kjent at Heritage Oil har inngått en intensjonsavtale om å kjøpe Genel Enerji. Det nye selskapet, som vil være verdt rundt 5,5 milliarder dollar, vil fokusere på Kurdistan i Irak, hvor DNO er inne.En analytiker sier til TDN Finans at Heritage Oils oppkjøp i Irak trolig ikke var det siste.- Det er nok mange som ønsker å posisjonere seg i Irak i tiden fremover. Jeg har ventet på oppkjøp og tror det vil komme flere i tiden fremover, jeg tror Addax Petroleum blir neste selskap, sier han.- Oppkjøpet er støttende for DNO Internasjonal både kursmessig og "case"- messig og jeg mener dagens oppgang er på linje med hva man kan vente med dagens nyheter, sier analytikeren til nyhetsbyrået.- Når det gjelder DNO tror jeg ikke selskapet vil bli kjøpt opp før en endelig eksportavtale er på plass, men jeg utelukker ikke at det kan komme beilere før den tid. Jeg tror et eventuelt bud vil ligge noe over de kursene vi ser pr dags dato, sier analytikeren.DNO International-aksjen stiger 8,2 prosent til 8,57 kroner. Aksjen har nesten doblet seg i verdi siden nyttår (93 prosent).