<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Oljeknøtt varsler funn

StatoilHydro og Noreco er på eiersiden i letebrønn hvor det er funnet lettolje.

  Publisert 11. juni 2009 kl. 08.44
  Oppdatert 15. des. 2013 klokken 17.46
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 122 ord
  Illustrasjon som viser karbonlagring ved Sleipner - Foto: Alligator film /BUG / Statoil

  Norwegian Energy Company ASA (Noreco) annonserer et oljefunn i leterønnen Gygrid I PL348 i Norskehavet. Dette er den tredje letebrønnen i lisensen, som er operert av StatoilHydro, og Noreco eier 17,5 prosent.- Vi er godt fornøyd med resultatene fra Gygrid-brønnen. Det ble funnet lettolje i et reservoar av god kvalitet. Dette siste funnet øker sannsynligheten for ytterligere funn i en veldig lovende lisens, sier letedirektør Lars Fosvold i en melding.Det foreløpige volumet i Gygridfunnet er mellom 19-31 millioner fat oljeekvivalenter. Lisensen inneholder også funnet Galtvort som ble boret i fjor, og Tau-funnet. Det er mange identifiserte prospekter og leads, og det totale volumpotensialet for lisensen er av Noreco estimert til å kunne være opp mot 25 millioner fat oljeekvivalenter netto til Noreco.