<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

StatoilHydro fant vann

Og vann blir man ikke rik av.

  Publisert 11. juni 2009 kl. 08.50
  Oppdatert 15. des. 2013 klokken 17.46
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 157 ord
  Konsernsjef i Statoil, Helge Lund - Foto: Scanpix Scanpix / Scanpix

  StatoilHydro Petroleum AS, operatør av utvinningstillatelse 046, har ifølge Oljedirektoratet avsluttet boringen av observasjonsbrønnen 15/9-F-10 som også hadde et letemål. Brønnen, som var tørr, er skrå-/ horisontalboret til et letemål om lag sju kilometer nordøst for Sleipner A-innretningen i Nordsjøen.Hensikten var å påvise petroleum i midtre jura reservoarbergarter (Huginformasjonen). Brønnen påtraff vann i godt utviklet sandig reservoar i Huginformasjonen. Brønnen er den første observasjonsbrønnen med letemål i utvinningstillatelse 046. Tillatelsen ble tildelt i 3. konsesjonsrunde i desember 1976.Brønnen ble boret til et vertikalt dyp på 2963 meter under havflaten, og ble avsluttet i Smith Bankformasjonen i nedre trias. Brønnen blir permanent plugget og forlatt. Brønn 15/9-F-10 ble boret på 91 meters havdyp av boreinnretningen Mærsk Inspirer, fra Volvefeltet, heter det i meldingen.Rettighetshavere i lisensen:

  • Total E&P Norge AS: 10 prosentTotal E&P Norge AS: 10 prosent
  • ExxonMobil Exploration & Production Norway AS: 28 prosentExxonMobil Exploration & Production Norway AS: 28 prosent
  • StatoilHydro Petroleum AS: 62 prosentStatoilHydro Petroleum AS: 62 prosent