<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Sterke reaksjoner på ny kraftlinje-konsesjon

Til tross for høylytte lokale protester har Statnett fått konsesjon for å bygge en ny kraftledning mellom Sogn og Sunnmøre.

  Publisert 10. juni 2009 kl. 09.40
  Oppdatert 15. des. 2013 klokken 17.44
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 155 ord
  Foto: Scanpix Scanpix / Scanpix

  Det er Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) som har gitt Statnett konsesjon til bygging av kraftlinjen.- Vi er glade for at vi nå har fått konsesjon fra NVE på denne svært viktige ledningen, sier konserndirektør Gunnar G. Løvås i Statnett i en pressemelding.OmstridtPlanene om å bygge kraftlinjen mellom Ørskog og Fardal som luftspenn er svært omstridt i lokalmiljøet. Sykkylven-ordfører Jan Kåre Aurdal utelukker ikke at kommunen vil gå til søksmål.- Det er sjokkerende å oppleve at den store kraftlinjen kommer. Vi var klar over at dette kunne komme. Får vi ikke stoppet dette kan det bli aktuelt å gå til søksmål mot Staten, sier ordføreren til NRK.Protestene mot kraftlinjen går blant annet ut på at den blir veldig stor og dominerende, og at den også kommer til å krysse innfallsporten til verdensarvområdet i Storfjorden, som Geirangerfjorden er en del av.Motstanderne vil at kraftlinjen heller skal graves ned i bakken eller legges som kabel i sjøen.