<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Nedturen har ennå ikke nådd norsk sokkel

Industriproduksjonen fortsetter å falle, men foreløpig har den ikke nådd norsk sokkel.

  Publisert 7. aug. 2009 kl. 15.30
  Oppdatert 15. des. 2013 klokken 19.02
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 152 ord
  Bølgene treffer en plattform - Foto: Terje Eide / Statoil

  Samtidig er det klare tegn til oppgang innenfor trevare- og trelastindustrien. Det skyldes god privatøkonomi.Fagsjef Bjørn Harald Martinsen i Oljeindustriens Landsforening (OLF) sier til NTB at nedgangen på 2,7 prosent for produsenter av skip og boreplattformer må dreie seg om skipsdelen.- På sokkelen har vi et rekordhøyt investeringsanslag på 145 milliarder kroner. Det er foreløpig ikke noe som tyder på at det anslaget svikter. Over tid kan man si at veksten har flatet ut på et høyt nivå, og vi vet at anslaget for 2010 er lavere enn for inneværende år, sier han.Produksjonen i norsk industri sank med 3 prosent i andre kvartal 2009 sammenlignet med årets første tre måneder, viser de sesongjusterte tallene fra SSB.Nedgangen kommer på toppen av en sammenhengende nedgang fra tidlig i fjor høst. Etter at SSB har korrigert for helligdager viste industriproduksjonen en nedgang fra juni i fjor til juni i år på hele 10,1 prosent. (NTB)