<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Russland og Tyrkia enige

Russland og Tyrkias statsministre ble torsdag enige om å kartlegge mulighetene for en gassrørledning gjennom tyrkiske farvann.

  Publisert 6. aug. 2009 kl. 17.13
  Oppdatert 15. des. 2013 klokken 19.01
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 103 ord
  Rørledning i Alaska Foto: BP.com

  Russland og Tyrkias statsministre ble torsdag enige om å kartlegge mulighetene for en gassrørledning gjennom tyrkiske farvann.- I vårt bilaterale forholds ånd har vi gitt russerne lov til å starte undersøkelsene som er nødvendige for å bygge denne rørledningen, sa Tyrkias statsminister Recep Tayyip Erdogan under en pressekonferanse han avholdt sammen med sin russiske kollega, Vladimir Putin.South Stream-røret vil bringe gass fra Russland via tyrkiske deler av Svartehavet til Italia. Prosjektet er ansett som en konkurrent til rørledningen Nabucco, som etter planen skal forsyne Europa med energi fra Det kaspiske hav og dermed lette litt på den store avhengigheten av russisk gass. (©NTB)