<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

- Tallene så ikke bra ut, men...

- Ved første øyekast så ikke tallene bra ut, sier analytiker om rapporten fra StatoilHydro. Men de var ikke så dårlige som de så ut.

  Publisert 4. aug. 2009 kl. 12.55
  Oppdatert 15. des. 2013 klokken 18.57
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 179 ord
  To arbeidere på en plattform - Foto: Øyvind Hagen / Statoil

  StatoilHydro-aksjen åpnet opp i kjølvannet av resultatfremleggelsen, men nå er aksjen i likhet med resten av børsen ned. Siste notering er 133,06 kroner, ned 0,7 prosent.StatoilHydros inntekter var lavere enn ventet, mens justert driftsresultat ble 29,2 milliarder, mot ventet 28,8 milliarder. Det ble produsert 1,729 millioner fat per dag i andre kvartal, mens forventningen var på 1,710 millioner fat.Ifølge analytiker Teodor Sveen Nilsen i Argo Securities var kvartalstallene stort sett var på linje med forventningene, selv om de ved første øyekast så veldig dårlige ut.-Ved første øyekast så ikke tallene bra ut, men justert for engangseffekter var de egentlig stort sett på linje med forventningene, sier Sveen Nilsen til TDN Finans.Det er først og fremst de finansielle effektene som er vanskelige å modellere etter at selskapet endret funksjonell valuta ved forrige kvartal fra norske kroner til dollar.-De hadde derivattap på 3,4 milliarder som man stengt tatt kan justere for, og foretar man den justeringen er tallene stor sett på linje, sier analyitkeren.StatoilHydro skuffet imidlertid på den realiserte oljeprisen i kvartalet. Den var 53,7 dollar, mot ventet 56,28 dollar fatet.