<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Arctic-analytiker: - Kjempegode nyheter

- Dette er helt klart kjempegode nyheter for Aker Solutions, sier analytiker Erik Tønne i Arctic Securities.

  Publisert 26. mars 2010 kl. 14.43
  Oppdatert 16. des. 2013 klokken 00.31
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 183 ord
  Analytiker Erik Tønne i Arctic Securities. Foto: Finansavisen

  Aker Solutions kunne tidligere i dag melde om at de hadde blitt tildelt en subsea-kontrakt med Chevron Australia. Kontrakten, som har en verdi på 550 millioner kroner, innebærer at Aker Solutions skal levere såkalte "umbilicals" (hydrauliske rør og elektriske kabler) til Gorgon-prosjektet på Greater Gorgon-gassfeltet utenfor nordvestkysten av Australia.Analytiker Erik Tønne i Arctic Securities mener dette kan vise seg å bare være starten på en lang rekke av tilsvarende kontrakter for selskapet.- Dette er helt klart kjempegode nyheter for Aker Solutions. For det første er det en av de største umbilicals-kontraktene som noengang har blitt tildelt. I tillegg mener vi det sikrer selskapet en svært god posisjon i forhold til tildeling av nye kontrakter i regionen i fremtiden. Gorgon er det første store offshore LNG-prosjektet i dette området, og ytterligere tre-fire tilsvarende prosjekter vil følge i kjølvannet av dette. Forhåpentligvis blir Aker Solutions tildelt tilsvarende kontrakter også der, sier Tønne til SIX News.Arctic Securities opererer med et kursmål på 125 kroner for Aker Solutions, og det Tønne omtaler som en "klar kjøpsanbefaling".Aker Solutions er sist omsatt for 92,70 kroner - ned 0,32 prosent.