<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Questerre forvirret markedet

Hele ledelsen kjøpte seg betydelig opp i aksjen, men forvirret markedet med komplisert transaksjon. Styrelederen forklarer hva som egentlig skjedde.

  Publisert 26. mars 2010 kl. 10.41
  Oppdatert 16. des. 2013 klokken 00.31
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 239 ord
  Styreleder i Questerre, Peder Paus (t.v) og CEO Michael Binnion - Foto: Heiko Junge / SCANPIX

  I dag kom det en meget omstendelig og forvirrende børsmelding fra Questerre om en rullering av opsjoner og kjøp av aksjer av tre primærinnsidere i selskapet. Styreleder Peder Paus i Questerre presiserer hva som har skjedd til HegnarOnline.- Det som skjedde i natt var at selskapet solgte 3,3 millioner opsjoner som styret og ledelsen hadde. Jeg hadde 800.000 opsjoner, og jeg partisiperte i plasseringen med salg av 350.000 opsjoner. Så kjøpte jeg 250.000 aksjer til den opsjonsprisen og økte dermed mitt eierskap i Questerre. Tilsammen har jeg økt min aksjebeholdning i Questerre fra 5,3 millioner til 5,5 millioner aksjer, sier Paus til HegnarOnline.Totalt brukte Paus 1,2 millioner kroner for aksjene i Questerre. CEO Michael Binnon økte med 240.000 aksjer, mens CFO Jason D'Silva økte med 100.000 aksjer.- Jeg har blitt gitt 1,2 millioner nye opsjoner i Questerre til en pris av 24 kroner, lik markedspris i går. Totalt har jeg utestående 3,09 millioner utestående opsjoner. De opsjonene kan jeg ikke løse inn før om fem år. De opsjonene vi løste inn i dag, var utstedt i 2005, forklarer Paus.Aksjen falt 5 prosent etter det kunne se ut som ledelsen vektet seg ned i egne aksjer, men dette var altså ikke tilfellet.- Ja, noen av primærinnsiderne har solgt noen av sine opsjoner, men primærinnsiderne har økt sin aksjebeholdning. Grunnen til at jeg har solgt noen av mine opsjoner i selskapet, er at jeg har fått en betydelig formuesskatt, sier Paus.