<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

- Aksjekursen kan både 3- og 4-dobles

Arctic-analytiker Trond Omdal trekker frem sine favoritter på Oslo Børs.

  Publisert 18. mai 2010 kl. 06.59
  Oppdatert 16. des. 2013 klokken 01.23
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 153 ord
  Trond Omdal i Arctic Securities - Foto: Finansavisen

  Analytiker Trond Omdal i Arctic Securities ser en meget sterk vekst i oljeetterspørselen fra BRIC-landene, Saudi Arabia og i USA, samtidig som man tror OPEC vil heve ønsket prisbånd til 100-120 dollar fatet allerede i løpet av neste år.- Statoil er en aksje som har sterk eksponering både til olje og gassprisen med sin oppstrømsdominerte portefølje. Allerede på dagens oljepris rundt 80 dollar genererer selskapet kontantstrøm tilsvarende utbyttet på 6 kroner aksjen, og det vil doble seg til over 12 kroner per aksje med en oljepris på 100 dollar fatet, påpeker Omdal. Arctic forventer en nær dobling av aksjekursen til over 250 kroner aksjen i løpet av 2012.Questerre er en annen favoritt. Dersom Utica viser seg å være blant de ti største skifergassfeltene i USA, slik de foreløpig begrensede testresultatene kan indikere, vil kursen kunne både 3- og 4-dobles, mener analytikeren.Omdal anbefefaler fire energiaksjer. Du finner samtlige anbefalinger med begrunnelser i Finansavisen tirsdag.