<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Gir opp norsk biodiesel

Økt biodieselavgift gjør at den norske produsenten Habiol kaster inn håndkleet. - En svart dag for miljøet, mener Natur og Ungdom.

  Publisert 21. mai 2010 kl. 11.38
  Oppdatert 16. des. 2013 klokken 01.27
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 163 ord
  Rapsbasert biodiesel. Foto: SCANPIX

  Nedleggelsen av Habiol AS på Hadeland, selskapet som hadde som ambisjon å bli Norges ledende selskap innen biodrivstoff, er en varslet død. Selskapet var største eier i biodieselfabrikken Uniol i Fredrikstad, som ikke lenger klarte å drive konkurransedyktig da avgiftsfritaket for biodiesel ble fjernet i fjor. 73 millioner var investert i produksjonsanlegget, og disse pengene er nå tapt, skriver Ringerikes Blad.Før torsdagens generalforsamling hadde styret foreslått at virksomheten skulle avvikles, og dette ble også vedtaket da eierne møttes.- Våre investorer har rett og slett kastet kortene på grunn av den håpløse avgiftspolitikken som regjeringen fører, sier Habiol-direktør Terje A. Johansen. Han kaller nedleggelsen en tragedie.Også Natur og Ungdom sørger bortfallet av det de omtaler som « en av Norges fremste utviklere og produsenter av biodrivstoff».- Dette er en svart dag for miljøet. Når regjeringen innførte avgift på biodiesel sparket de også beina under grønn næringssatsing og etterlater produsenter og brukere av biodrivstoff i en tåke av usikkerhet, sier fagmedarbeider Kari Elisabeth Kaski. (©NTB)