<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Oppløftende nytt for Oslo Børs torsdag?

For en Oslo Børs som er mer oljedrevet enn noen gang tikker det inn positive nyheter torsdag morgen.

  Publisert 20. mai 2010 kl. 07.32
  Oppdatert 16. des. 2013 klokken 01.26
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 220 ord
  Foto: Scanpix/iStockphoto

  Lite betyr mer for stemningen på Oslo Børs enn oljeprisen, og etter noen dager med Europagjeld-uro og fallende oljepris, kan det se ut som om sitasjonen stabiliserer seg noe.Dette borger meget bra for torsdagen på Oslo Børs. Oljeprisen stiger faktisk i morgentimene.- Prisene har kommet markert ned de seneste par ukene, noe som kan tilskrives en sterkere dollar, bred risikoaversjon og at utsiktene til den globale veksten har blitt dempet av statsgjeldproblemer i Europa, uttaler råvareanalytiker Toby Hassall hos CWA Global Markets til Bloomberg.Brent for levering i juli omsettes nå for 73,91 dollar per fat, opp 0,30 prosent inneværende døgn, mens WTI-oljen er opp 0,65 prosent og omsettes for 72,95 dollar.Onsdag ble brent-oljen omsatt til nivåer rundt 72,80 dollar per fat, mens WTI-oljen var så langt nede som 71,20 dollar (juli-kontrakten).Ferske tall som ble publisert onsdag kveld viste at de amerikanske råoljelagrene i forrige uke steg med 0,2 millioner fat til 362,7 millioner fat. Bensinlagrene falt 0,3 millioner fat, mens destillatlagrene var ned 1,0 millioner fat.Oljelagrene i Cushing, Oklahoma, steg for tredje uke på rad.- Foruten Midtvesten er de amerikanske lagrene nå faktisk lavere enn deres femårig snitt. Chushing-lagrene forteller oss for øyeblikket ingenting om det globale markedet, og ingenting om det amerikanske. WTI-prisene sender mye støy, med støyende falske signaler til markedet, uttaler analytiker Paul Horsnell hos Barclays Capital.