<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Begredelige nyheter for Oslo Børs onsdag?

Tirsdag ble en lei affære på Oslo Børs. Onsdag morgen tikker det inn nytt som kan tilsi at også dagen i dag blir tung.

Publisert 23. juni 2010 kl. 07.55
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 01.57
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 233 ord
Foto: Scanpix/iStockphoto

Lite betyr mer for Oslo Børs enn hvor oljeprisen hopper, og sånn sett kan man si det er dårlige nyheter som tikker inn onsdag morgen.Oljeprisen er nemlig en god del lavere nå enn tilfellet var da børsen stengte sine dører tirsdag ettermiddag. Trenden er dog stigende, og man finner bunnen siste døgn rundt klokken 03.00 norsk tid.Brent for levering i august omsettes nå for 77,90 dollar per fat, ned 0,18 prosent inneværende døgn, mens WTI-oljen er ned 0,36 prosent til 77,57 dollar per fat.Det betyr at prisen på olje rundt regnet har falt en dollar siden Oslo Børs stengte tirsdag. Svakere tall for bruktboligsalg enn ventet i mai bidro til fallet i oljeprisen.- Sentimentet forblir svært sårbart. Tilliten har blitt svekket de seneste månedene som følge av statsgjeldskrisen i Europa og varierende data fra USA, uttaler råvarestrateg David Moore i Commonwealth Bank of Australia til Bloomberg.Ferske tall fra American Petroleum Institute (API) tirsdag viser at de amerikanske oljelagrene steg med 3,7 millioner fat i forrige uke til 362,4 millioner fat. Bensinlagrene steg med 0,8 millioner fat til 221,2 millioner fat.Lagrene for destilater var opp 1,1 millioner fat. Tallene bidro til oljeprisfallet man så tirsdag kveld.Videre melder Bloomberg at en føderal domstol i New Orleans, USA, overprøvde og blokkerte tirsdag president Barack Obamas seksmåneders moratorium i Mexicogulfen.Dommen er en følge av at en rekke oljeselskaper har saksøkt Det hvite hus. Dommen vil bli anket.