<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

BP borer på harde livet

BP borer 2 avlastningerbrønner for å forsøke stoppe den løpske brønnen i Mexicogulfen. Så langt er de kommet.

Publisert 22. juni 2010 kl. 08.49
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 01.57
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 106 ord
Illustrasjon: BP

Boringen av avlastningsbrønnene, som skal gjøre det mulig å stoppe den løpske brønnen i Mexicogulfen, startet allerede for over en måned siden og ser ut til å gå etter planen.Den primære avlastningen, som ble påbegynt 2. mai, var kommet 15.836 fot ned pr. 19. juni, i følge Markimoore.com . Den andre ble påbegynt 16. mai og var kommet 9.898 fot ned pr. 20. juni.De to skal etter planen treffe den løpske brønnen på rundt 18.000 fot, tilvarende nær 5,5 kilometer under havoverflaten!Når de treffer den opprinnelige brønnen vil det bli pumpet sement ned i brønnen for å forsegle den.Se hvor langt boringen er kommet Følg utviklingen på twitter