<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Dårlige nyheter for Oslo Børs torsdag?

Onsdag ble en trist affære på Oslo Børs. Torsdag morgen tyder lite på at dagen i dag blir særlig bedre.

Publisert 24. juni 2010 kl. 07.51
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 01.58
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 191 ord
Foto: Scanpix/iStockphoto

Lite betyr mer for Oslo Børs enn hvor oljeprisen hopper, og sånn sett kan man si det er dårlige nyheter som tikker inn torsdag morgen.Oljeprisen er nemlig fremdeles ikke på offensiven, og har beveget seg lite siden den falt kraftig onsdag ettermiddag.Rundt klokken 14 onsdag ble brent for levering i august omsatt for omtrent 78 dollar fatet.Torsdag morgen er prisen på et fat brentolje nede på 76,35 dollar fatet. Det er dog en heving på 0,10 prosent inneværende døgn.WTI-oljen omsettes for 76,44 dollar per fat, opp 0,12 prosent.Oljeprisene falt markert onsdag ettermiddag etter publiseringen av ferske tall som viste at salget av nye eneboliger i USA dalte 32,7 prosent til en sesongjustert årstakt på 300.000 enheter.På forhånd var det ventet at salget ville falle med 18,7 prosent til en årstakt på 410.000 solgte enheter, ifølge Bloomberg.Oljeprisene ble også tynget av en ny oljelagerrapport. som viste at råoljelagrene steg med 2,0 millioner fat i forrige uke.- Sentimentet er fremdeles ganske svakt. Det virker som fallet hovedsakelig kommer som følge av DOE-tallene. På etterspørselsfronten er det fremdeles negativt og svært usikkert, uttaler mineral og energiøkonom Ben Westmore i National Australia Bank til Bloomberg.