<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Det kan gå mot streik i oljeservice

Men produksjonen av olje og gass på norsk sokkel blir ikke berørt om det blir streik fra fredag morgen. Disse selskapene blir rammet.

Publisert 24. juni 2010 kl. 18.39
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 01.59
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 211 ord
Foto: Scanpix

Fagforbundet Industri Energi tar ut 399 medlemmer i konflikt, dersom ikke meklingen skaper enighet om en revisjon av Oljeserviceavtalen i løpet av kvelden og natten.En konflikt vil ramme de fire store servicebedriftene Haliburton, Baker Hughes, Geoservice og Oceaneering som forsyner oljebransjen med fagfolk og spesialister på ulike deler av produksjonsprosessen.Service i denne sammenheng har ingenting med mat og forpleining å gjøre.Mange installasjonerOljeserviceavtalen omfatter rundt 3.600 ansatte i 32 av medlemsbedriftene til Oljeindustriens landsforening (OLF), motparten til de organiserte.De 399 det er varslet uttak for, arbeider på rundt 50 ulike installasjoner som driver med leting og prøveboring og produksjonsboring som forberedelse til drift på drivverdige funn.- En konflikten vil ikke på kort sikt ramme produksjonen av olje og gass. Det er som å be om tvungen lønnsnemnd, sier informasjonsmedarbeider Arild Theimann i Industri Energi til NTB.Mange streikerForbundsleder Leif Sande viser til at dette er en streikebelastet bransje, med fire konflikter siden 1996, den siste i 2006.Han håper at arbeidsgiverne vil gå med på kravet om en rotasjonsordning for de serviceansatte på linje med den oljearbeiderne har, to uker jobb offshore og fire uker fri.Det var særlig dette kravet som førte til brudd i forhandlingene i mai. De ansatte krever også at lønnsnivået skal holde tritt med lønningene i resten av oljebransjen. (©NTB)