<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Russland vil ha garantier fra BP

Russland vil ha garantier for at et russiske oljeselskap hvor BP eier halvparten, ikke blir påvirket av oljekatastrofen i Mexicogolfen.

Publisert 22. juni 2010 kl. 16.30
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 01.57
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 106 ord
Russlands tredje president, Dmitrij Medvedev - Foto: Scanpix

Russland vil at BP skal garantere at det russiske joint venture-selskapet TNK ikke vil bli berørt av kostnadene ved oppryddingen etter oljelekkasjen i Mexicogolfen. Det sier Russlands ambassadør til Storbritannia.- Vi vil følge med på hvordan situasjonen kommer til å påvirke BPs overordnede strategi og hvordan den vil berøre joint venture-selskapene. Vi vil ha garantier, sier Juri Fedotov.Så langt har Russland, ifølge Fedotov, fått forsikringer om at krisen sannsynligvis ikke vil påvirke selskapet i andre deler av verden.25 prosent av BPs oljeutvinning på verdensbasis kommer fra Russland - enten direkte eller gjennom TNK. BP eier 50 prosent av selskapet, mens russiske investorer eier den andre halvparten.