<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Flertallet ønsker oljeboring i nord

Et flertall av de spurte ønsker oljeboring utenfor Lofoten og Vesterålen, viser en meningsmåling som Sentio har laget for Nationen.

  Publisert 3. feb. 2011 kl. 06.51
  Oppdatert 16. des. 2013 klokken 07.06
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 205 ord
  Statfjord-A plattformen - Foto: Øyvind Hagen / Statoil

  Et flertall av de spurte ønsker oljeboring utenfor Lofoten og Vesterålen, viser en meningsmåling som Sentio har laget for Nationen.Ifølge målingen vil 38,1 prosent ha oljeboring utenfor Lofoten og Vesterålen. 35,7 prosent vil ikke ha oljeboring der. 26,2 prosent av de spurte har ikke tatt stilling til spørsmålet.I Nord-Norge er det derimot flertall mot oljeboring. 43,3 prosent av de spurte i landsdelen ønsker ikke oljeboring utenfor Lofoten og Vesterålen. 40,3 prosent er for, mens 16,5 prosent ikke har noen mening.- Dette viser at det ikke er et folkekrav i Nord-Norge for oljeboring i de sårbare havområdene våre, sier Sosialistisk Venstrepartis miljøpolitiske talsmann Snorre Valen til Nationen.Lederen i Stortingets energi- og miljøkomité, Erling Sande (Sp) støtter Valens tolkning.- Framstillingen av at folk i nord er for oljeboring, stemmer ikke med disse tallene, sier Sande.Ser man på partipolitisk tilhørighet, viser meningsmålingen at det er klart flertall blant velgerne i SV, Senterpartiet og Arbeiderpartiet mot oljeboring. Aller størst motstand er det blant velgerne til SV og Sp, der nesten 70 prosent er motstandere av oljeboring.Blant dem som stemmer Arbeiderpartiet er det 44,4 prosent som er motstandere av oljeboring, mens 35,5 prosent vil ha oljeboring.Før påske skal regjeringen ta stilling til konsekvensutredning om oljeboring utenfor Lofoten og Vesterålen. (©NTB)