<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Solide nyheter for Oslo Børs onsdag

Oslo Børs' desidert viktigste drivkraft holder koken onsdag morgen og viser hakket mer futt enn da børsen stengte i går.

  Publisert 2. feb. 2011 kl. 07.54
  Oppdatert 16. des. 2013 klokken 07.04
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 188 ord
  Foto: Scanpix/iStockphoto

  Oljeprisen faller forsiktig onsdag morgen, men den er likevel et lite hakk høyere enn hva tilfellet var da Oslo Børs stengte tirsdag.Brent for levering i mars omsettes nå til 101,53 dollar, ned 0,21 prosent inneværende døgn, mens WTI-oljen er ned 0,20 prosent til 90,59 dollar.Da siste aksje ble omsatt på Oslo Børs tirsdag kostet brentoljen rundt 101,10 dollar fatet.Tirsdag ettermiddag utviklet brentoljen og WTI-oljen seg i motsatt retning. Svekkelsen i den amerikanske referanseoljen tilskrives vekst i oljelagrene i USA.Samtidig ble frykten for at uroen i Egypt skal påvirke oljetilførselen gjennom Suezkanalen redusert, skriver Bloomberg.- Nyheten når frem om at Suezkanalen ikke er påvirket, og at risikoen for smitte fra Egypt til store oljeproduserende land er ganske liten, sier Ben Westmore, energiøkonom i National Australia Bank, til nyhetsbyrået.Ferske tall fra American Petroleum Institute (API) tirsdag kveld viste at de amerikanske oljelagrene steg med 3,8 millioner fat i forrige uke til 346,5 millioner fat.Samtidig steg bensinlagrene med 3,9 millioner fat til 236,5 millioner fat mens lagrene for destilater var ned 1,1 millioner fat.Utnyttelsesgraden av raffineriene i prosent steg 3,5 prosentpoeng til 83,2.I ettermiddag kommer tallene fra det amerikanske energidepartementet DOE.