<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Kjøper planene i havn ett år før tiden

North Energy kjøper produksjonslisenser. Administrerende direktør Erik Karlstrøm sier selskapet er i mål med planene et år før tiden.

Publisert 31. mars 2011 kl. 13.01
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 08.43
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 132 ord
Erik Karlstrøm, adm. dir. i North Energy - Foto: Origo Nord AS

Reuters melder at North Energy har inngått avtale med Wintershall Norge om å kjøp av 10 prosent andel i produksjonslisens 370, Kakelborg omtrent 30 kilometer nordvest for Snorre. Etter planen skal de begynne og borre i første kvartal 2012.Samtidig øker North Energy andelen i produksjonslisens 385 Jette med 20 prosent.- Dette markerer en milepæl for North Energy. De opprinnelige planene fra 2007 tok utgangspunkt i en portefølje på åtte brønner. Disse planene er oppfylt nesten ett år før tiden, sier administrerende direktør Erik Karlstrøm som er positiv til mulighetene i transaksjonsmarkedet.I 2011 vil North Energy være med på tre brønner i Barentshavet.- Mulige sidesteg på disse brønnene gjør at eventuelle funn raskere vil bli erklært kommersielle og dermed utviklet. Dette ser North Energy på som svært positivt for økt verdiskapning, forteller Karlstrøm.